Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Torty,ciasta,babeczki...

Błyskawiczne lody waniliowe :: W kuchni Usagi - przepisy kulinarne

Błyskawiczne lody waniliowe

Proste i szybkie lody, bezproblemowe i niewymagające maszyny do lodów. Takie, po które można sięgnąć w każdej chwili i każdy wie, jak wygląda porcja. Bez talerzyków, które trzeba by myć, bez zawracania głowy. Idealne na upalny dzień. Waniliowe.

Polecam!

Składniki (9 porcji):
200 ml śmietany kremówki
100 g serka mascarpone
3-4 łyżki cukru
1 łyżeczka pasty waniliowej lub 2 łyżeczki cukru waniliowego
18 herbatników (u mnie czekoladowe)
Śmietanę kremówkę, serek mascarpone oraz pastę waniliową i cukier wymieszać, a następnie ubić mikserem na puszysty krem.

W foremce do pieczenia ułożyć warstwę z połowy herbatników. Na nią wyłożyć krem, wyrównać. Na kremie ułożyć drugą warstwę z ciastek.

Ja to robię w niewielkiej formie z Ikei, ale forma keksowa lub prostokątna też się nada. Jeśli forma jest zbyt duża, wystarczy herbatniki ułożyć na folii aluminiowej i zagiąć ją na końcu do góry, żeby utworzyć ściankę.

Gotowy deser wstawić do zamrażalnika na około dwie godziny.

Przed podaniem wyjąć z zamrażalki, pokroić na porcje wielkości herbatników.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation