Kuchnia

Zupy

Prosty przepis

Domowa zupa pomidorowa z mięsnymi kulkami - składniki:

mięso mielone - 300 gramów Przyprawa do mięs Knorr - 1 opakowanie ryż w torebce - 1 sztuka włoszczyzna - 1 pęczek Rosół z kury Knorr - 1 sztuka koncentrat pomidorowy - 1 sztuka śmietana 18% - 100 mililitrów liść laurowy - 2 sztuki pieprz - 4 ziarna ziele angielskie - 3 ziarna natka pietruszki - 1 pęczek
1.Obrane warzywa zalej 1,5 litrem wody. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy, kilka ziarenek czarnego pieprzu i gotuj 10 min. Dodaj koncentrat pomidorowy.

2.Mięso wymieszaj z przyprawą Knorr, posiekaną natką pietruszki i surowym ryżem. Uformuj małe kulki wielkości 1,5 cm.

3.Kulki mięsne wrzucaj bezpośrednio na gotujący się wywar mieszając zupę od czasu do czasu.

4.Całość gotuj 30 min. Pod koniec gotowania dopraw zupę kostką rosołowa i zabiel śmietaną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation