Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

1/2 bagietki 1-2 dniowej, pokrojonej w kawałki
1 szklanka śmietany 18%
4 jajka
2 szklanki startego żółtego sera, daliśmy morski
różyczki z 1 brokuła
150 g szynki gotowanej, pokrojonej
1 papryka czerwona, pokrojona w kostkę
1/2 pora, pokrojonego w plastry
2 łyżki masła
sól, pieprz
Wymieszajcie w jednej misce: bułkę, 1 1/2 szklanki sera, brokuły, pora i paprykę. W drugiej: jajka, śmietanę, 1/2 łyżeczki soli, szczyptę soli, dobrze wymieszajcie. Wlejcie jajka do warzyw i bułki, wymieszajcie delikatnie i odstawcie na 15 minut. Wysmarujcie żaroodporne naczynie 1 łyżką masła. Przełóżcie masę do naczynia, na wierzch wyłóżcie w kawałkach resztę masła i wstawcie do piekarnika rozgrzanego do 170'C na 35 minut. Po tym czasie wyjmijcie na chwilę zapiekankę i posypcie resztą sera, wstawcie na chwilę, aż ser zacznie się rumienić. Podawajcie ciepłą. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation