Sport i fitness

Witaminy&Kalorie

JET

Duży, wczesny Acorn o ciemnozielonej skórce i atrakcyjnym sercowatym kształcie. Słodki miąższ ma złoto - pomarańczowy kolor, jest pozbawiony włókien, delikatny, drobnej tekstury, o nucie smakowej przypominającej orzechy laskowe z pieprzem. Dojrzewają jeszcze długo po zbiorach i stają się najsłodsze, gdy kolor zmieni się na prawie brązowy. Tę dynię można po prostu wyjadać bezpośrednio ze skórki, po wcześniejszym usunięciu nasion i upieczeniu. Najlepiej zjeść je w ciągu 3 miesięcy od zbioru. Będzie dłużej się przechowywał, jeżeli „utwardzimy” owoce. Należy je przechowywać przez ok. 10 dni w pełnym słońcu, co spowoduje wyleczenie i utwardzenie skórki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation