Kuchnia

Bezglutenowo

Kulki daktylowo-kokosowo-migdałowe

Składniki na ok 20 sztuk:
– 1/2 szklanki orzechów laskowych (25g) i migdałów (15g)
– 1/4 szklanki wiórków kokosowych
– 1 szklanka pokrojonych daktyli
– 1/4 szklanki ciemnego kakao (100%)

Orzechy, migdały i wiórki kokosowe zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać kakao i rozdrobnione orzechy oraz wiórki. Wszystko razem miksować (aż powstanie spójna masa), uformować kulki i wyłożyć np. w plastikowym pudełku wyłożonym papierem do pieczenia. Przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pudełku.

http://www.odzywiaj-sie-zdrowo.pl/slodkosci/kulki-daktylowo-kokosowo-migdalowe/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation