Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Kuchnia

Marchewkowy z kremem i polewą

Składniki:

- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 4 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 2 szklanki startej i lekko odciśniętej marchewki
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- szczypta soli
- bakalie: orzechy, rodzynki. Ilość według uznania -u mnie po garści
Krem:
- 300 g serka Philadelphia
- 100 g białej czekolady

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę,do ubitej masy dodawać stopniowo mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia,cynamonem i przyprawą do piernika,olej,na końcu marchewkę i bakalie.Wymieszane składniki na ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą okrągłej ,średniej wielkości tortownicy.Wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika i piec przez ok 40-45 min.Ostudzone ciasto przekroić na pół.

Do rondla włożyć serek oraz połamana białą czekoladę,na malutkim ogniu doprowadzić do całkowitego roztopienia się czekolady i połączenia sie jej z serkiem philadelphia.Powinna powstać gładka,lśniąca masa:)

Przekrojone części ciasta marchewkowego posmarować ciepłym jeszcze kremem,złożyć i wierzch również posmarować kremem.
Udekorować według uznania.Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation