Kuchnia

przepisy

Fit rolady drobiowe na parze ze szparagami

Składniki:
na 3 rolady

1 duża pierś z kurczaka
6 szparagów
tymianek 3 gałązki
szałwia 6 listków
trochę natki
sól
pieprz
sznurek

sos ze szpinaku
3 garści szpinaku w liściach
1-2 pomidory
ząbek czosnku posiekany
pół łyżeczki oliwy z oliwek
sól i pieprz

sos z serka
twarożek śniadaniowy - 1 łyżka
koperek
sól
pieprz

przygotowanie
Pierś dzielimy na trzy części - kroimy wzdłuż. Rozbijamy delikatnie. Doprawiamy solą i pieprzem. Na mięso kładziemy po dwa listki szałwii, gałązkę tymianku, odrobinę natki i 2 przepołowione zielone szparagi.
Zawijamy w roladki, związujemy sznurkiem.
Ja robiłam w garnku na parę, dodałam połówkę cytryny. Przykryłam pokrywką. Całość od zagotowania wody około 15 -20 minut.

sos
Na lekko nagrzaną patelnię leję oliwę, posiekany ząbek czosnku, solę, wrzucam umyty szpinak i dodaję pokrojone pomidory. Całość doprawiam pieprzem i duszę 2-3 minuty.

sos serkowy
Serek mieszamy ze składnikami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation