Kuchnia

Danie główne

Składniki

ciasto francuskie mrożone (1op)
szpinak (ja użyłam 1,5kg świeżego,może być mrożony 1p)
ser feta( 100-150g)
cebula ze szczypiorkiem
czosnek
sól,pieprz
masło(1 łyżka)
olej ryżowy (1 łyżka)
mleko do smarowania


Sposób przygotowania

Cebulę razem ze szczypiorkiem podsmażyć a raczej zeszklić na oleju ryżowym ,posolić żeby się nie spaliła
Szpinak pokroić i poddusić na łyżce wody ,odparować dodać łyżkę masła doprawić przyprawami Mrożony włozyć do garnka lub na patelnię i pod przykryciem rozmrozić i odparować.Dodać cebulę i rozkruszony ser feta .wymieszać wszystko i odstawić aby ostygło.
Ciasto rozwinąć ale nie ściągać z papieru .Rozłożyć zimny farsz i zwinąć ciasto dłuższym bokiem w roladę.Pomagać sobie papierem na którym leży ciasto.Pokroić w plastry lekko po ukosie i układać na płasko na blaszce wyłożonej papierem .Ślimaczki posmarować mlekiem i wstawić do piekarnika nagrzanego 180stC piec ok 20min lub do zrumienienia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation