Kuchnia

przepisy kulinarne

Paszteciki z mięsa mielonego i pieczarek- tulipany
Składniki



200g mięsa mielonego(łopatka, karkówka)
200g pieczarek
1 cebula
125 g kwaśnej śmietany
80g sera żółtego goudy
sól,pieprz,vegeta
1 opakowanie ciasta francuskiego z "lidla".

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć aż odparuje woda.Na drugiej patelni smażyć mięso mielone,aż odparuje woda.
Mięso,cebulę,pieczarki dać do miski,dodać starty na grubej tarce ser żółty,śmietanę jajko, przyprawy i wymieszać.
Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów. Do natłuszczonej formy na babeczki powkładać kwadraty,tak aby rogi ciasta wystawało poza brzegi.
Napełnić farszem.
Piec W 200 stopni ok. 30 min. Paszteciki podajemy na ciepło, doskonale smakują z barszczem czerwonym lub zupką kremową z pieczarek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation