Kuchnia

A Gusto Mio

Zakręcone ziemniaki

Składniki :

10 małych ziemniaków ze skórką
10 patyczków do szaszłyków
Olej do smażenia
2 – 3 gałązki rozmarynu
Sól
Nabijamy ziemniaki na drewniane patyczki i przebijamy je wzdłuż.

Przygotowanie :
Za pomocą ostrego noża robimy długie, spiralne nacięcie wokół całego ziemniaka.

Wystarczy przyłożyć nóż do końca ziemniaka, nacinamy go pod skosem 45 °, aż do patyczka a następnie powoli rolujemy go po stolnicy.

Nie musimy się martwić że, przetniamy go do końca, ostrze noża zatrzyma się na patyczku.

Smażymy na głębokim, rozgrzanym oleju.

Podajemy z kilkoma igiełkami rozmarynu jako dodatek lub jemy same.
Smacznego.

www.agustomio.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation