Kuchnia

Sałatki

Sałata z gruszką i orzechami włoskimi w towarzystwie sera pleśniowego - Proste Przepisy


Porcja dla 3 osób

Składniki:

pół główki sałaty lodowej,
20 dag sera pleśniowego Lazur,
1 soczysta i słodka gruszka,
saszetka oleju Kujawskiego z bazylią,
3 orzechy włoskie,
mała cebula,
pół śliwki do ozdoby

Przygotowanie:
Sałatę lodową porwać na drobne kawałki, wsypać do miski i polać połową oleju z saszetki. Wymieszać. Cebulę obrać i pokroić w cienkie pół plasterki, zasolić i wymieszać z sałatą. Gruszkę obrać, wykroić środek i pokroić w kostkę. Na talerzu ułożyć sałatę, poukładać pokrojony w grubszą kostkę ser, gruszkę i uprażone orzechy włoskie. Ozdobić śliwką i całość polać pozostałym z saszetki olejem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation