Kuchnia

sezon GRILLowy uważam za otwarty

Grillowany łosoś z surówką z mango i truskawkami



Składniki na 4 porcje:

50 dag oczyszczonego filetu z łososia norweskiego ze skórą

sok z 1/2 limonki

1 łyżka musztardy dijon

1 łyżka miodu

2 łyżki oleju rzepakowego

2 łyżki jasnego sosu sojowego



Na sałatkę:

10 dag łagodnej mieszanki sałat (rzymska, masłowa, lollo, endywia, dębolistna)

10 dag pikantnej mieszanki sałat (rukola, rzepa naciowa, mniszek, rzeżucha ogrodowa, botwinka)

1 dojrzałe mango

25 dag słodkich truskawek

3 łyżki oleju rzepakowego

1 czubata łyżka musztardy dijon

1 łyżeczka płynnego miodu

2 łyżki białego octu winnego

szczypta soli

pieprz czarny świeżo mielony
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation