Kuchnia

Słodko

Ciasto amerykańskie- wiewiórka

Składniki:
4 jajka
3/4 szkl. cukru
2 szkl. mąki
2/3 szkl. oleju
1 szkl. orzechów włoskich grubo posiekanych
5 jabłek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
z
Sposób wykonania:
Białka ubić na sztywną pianę, a następnie do nich dodać cukier i dalej ubijać. Kolejno dodajemy żółtka i olej. Dalej miksujemy.
W misce połączyć przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Połączyć z masą jajeczną. Do całości dodać orzechy i jabłka starte na tarce o grubych oczkach.
Piec ok. 50-55 minut w 180 stopniach do suchego patyczka.
Po wyjęciu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Przepis i zdjęcie ->
na-talerzu.blogspot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation