Kuchnia

Przekąski, sałatki, rolsy.....

Zakręcone, ziołowe ziemniaki pieczone - sprężynki

czas: 1 h
porcje: 2
6 małych ziemniaków do pieczenia ze skórką
6 patyczków do szaszłyków
1 łyżeczka granulowanego czosnku
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka curry
szczypta oregano
szczypta pieprzu
szczypta posiekanego szczypiorku
oliwa do smarowania
Ziemniaki pokroić według powyższej instrukcji. Włożyć do wrzątku i na małym ogniu gotować około 4-5 minut aż lekko zmiękną.
Blachę wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć na niej ziemniaki i posmarować je dokładnie oliwą (najlepiej za pomocą pędzla). Posypać przyprawami: solą, czosnkiem, curry, pieprzem i szczypiorkiem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 40 minut. Podawać z sosem czosnkowym.

https://www.youtube.com/watch?v=FgO21P0Gwl0
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation