Kuchnia

kuchnia

Zupa peruwiańska

Składniki:
600 g ziemniaków (ok.7szt.)
3 marchewki
500 g wołowego mięsa mielonego
500 g cebuli
7 ząbków czosnku
1 łyżeczka soli
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżka masła klarowanego
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka białej fasoli
1 l soku pomidorowego Hortex
chili
pieprz
Ziemniaki i marchew pokroić w niedużą kostkę. Zalać 2 litrami zimnej wody i gotować prawie do miękkości.

Dodać po jednej puszce fasoli białej, czerwonej i kukurydzy wraz z zalewą.

W miedzy czasie cebulę pokroić w piórka, a czosnek w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła klarowanego i przesmażyć cebulę z czosnkiem. Do cebuli dodać mięso mielone, sól, słodką paprykę, wszystko razem przesmażyć i dodać do zupy. Dolać sok pomidorowy i zagotować. Zupę doprawić do smaku solą, chili i pieprzem.

Smacznego:- )
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation