Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz wpisać jakąś frazę do wyszukania
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

kuchnia

sernik "złota rosa"

Składniki na kruche z przepisu Ewy Wachowicz:

300 g mąki
100 g masła
100 g cukru pudru
1 jajko
2 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia


Składniki na masę serową z przepisu Asi:

1 kg sera - dałam z wiaderka
4 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń
1 łyżka cukru waniliowego
2 szklanki mleka
sok z 1/2 cytryny
1/2 szklanki oleju


Składniki na bezę z przepisu Ewy Wachowicz:

5 białek
1 szklanka cukru pudru



Przygotowanie: (już moja interpretacja)

wszystkie składniki na kruche ciasto umieścić w misce i szybo zagnieść ciasto, wyłożyć nim spód tortownicy lub innej przygotowanej formy do pieczenia i podpiec w 180 stopniach około 15 minut
w misie miksera umieścić ser, cukier, cukier waniliowy i zmiksować na gładką masę
dodawać po 1 jajku, każde miksując po pół minuty
dodać budyń, sok z cytryny ciągle miksując
dodajemy olej, miksujemy i na sam koniec mleko - ciasto będzie miało płynną postać
wylewamy je na podpieczony spód i pieczemy w 160 stopniach około 60 minut
na 10 minut przed końcem ubijamy białka z cukrem
wyciągamy sernik z piekarnika, wykładamy ubitą pianę i wstawiamy na około 15-20 minut, białka mają się nam delikatnie zezłocić
studzimy w uchylonym piekarniku około pół godziny, potem wystawiamy sernik na blat kuchenny i zostawimy do całkowitego wsytygnięcia
już po niecałej godzinie pojawiają się pierwsze złote kropelki
zupełnie ostudzony sernik wstawiamy na noc do lodówki
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation