Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Inne

kulinarnie-śledzie,ryby

3 liście jarmużu
ok. 150 g makreli (lub sardynki / szprotki / dorsza) z puszki w oliwie extra vergine
2 jajka
kilka pomidorków koktajlowych lub 1 pomidor
4 łyżki mieszanki pestek i orzechów sałatkowych (dynia, słonecznik, orzeszki pinii)

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Jarmuż opłukać, oderwać liście od twardych części pośrodku, wrzucić na wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić i włożyć do naczynia żaroodpornego, patelni do zapiekania lub żeliwnego skilletu.
Doprawić solą, pieprzem, na wierzchu wyłożyć kawałki ryby. Wbić 2 jajka, obłożyć przekrojonymi na połówki pomidorkami koktajlowymi lub plasterkami pomidora.
Posypać mieszanką pestek i orzechów, polać oliwą z puszki i wstawić do piekarnika. Piec przez ok. 10 minut do czasu aż białka będą ścięte. Doprawić solą i pieprzem i od razu podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation