Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

DESERY

Składniki:

250 g chudego jogurtu,

200 g mąki,

100 g cukru,

80 g oleju roślinnego,

2 jajka,

50 g skrobi pszennej (dałam mąkę ziemniaczaną),

2 żółtka,

1 łyżeczka olejku waniliowego,

1 łyżeczka proszku do pieczenia,

szczypta soli,

125 g świeżych borówek (u mnie mrożone jagody)



Wykonanie:

Utrzeć jajka z cukrem na puszystą masę. Ucierając dodać żółtka, jogurt, olejek waniliowy i sól. Dodać mąkę, skrobię i proszek do pieczenia (wcześniej wymieszane i przesiane), na koniec powoli wlac olej i utrzeć na gładkie ciasto bez grudek. Wsypać borówki i przełożyć ciasto do formy do 3/4 wysokości. Piec w temperaturze 160 st. C przez około 50 minut. Po wystygnięciu wyjąć z formy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation