Kuchnia

hamham

Cannelloni jak ruskie pierogi

Składniki

Farsz
1/2 kg ugotowanych ziemniaków
20 dag białego sera
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki margaryny
sól
pieprz
dodatkowo
opakowanie makaronu cannelloni
1/2 kostki masła

Szybsza odmiana ruskich pierogów.
Etapy przygotowania

Farsz
Ziemniaki z serem skręcić przez maszynkę ,cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na margarynie,czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać . Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku .
Makaron lekko obgotować i jak będzie prawie miękki odcedzić , przelać zimną wodą .Obgotowany makaron nadziewać farszem i ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać stopionym masłem . Zapiekać około 15 min w gorącym piekarniku(naczynie ma być przykryte )
Przed podaniem można polać usmażoną cebulką , zimne odgrzewane na patelni są równie smaczne.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation