Kuchnia

Food

Spaghetti - Feel Eat!

Składniki:
70g makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany, bezglutenowy)
100g pomidorów krojonych z puszki
czubata łyżka sera ricotta
5-8 czarnych oliwek (opcjonalnie)
2-3 ząbki czosnku
zioła prowansalskie, najlepiej świeże (bazylia, oregano, rozmaryn)
łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz
Makaron ugotować al dente czyli na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzić. Na patelni dokładnie rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, zaraz potem dorzucić pomidory i ricottę, doprawić solą, pieprzem i posiekanymi ziołami prowansalskimi. Opcjonalnie można wkroić oliwki. Zredukować sos, gotując go na średnim ogniu przez około 10 minut co jakiś czas mieszając, wrzucić ugotowany wcześniej makaron, dokładnie wymieszać i od razu podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation