Kuchnia

Naleśniki, omlety, gofry i kanapki...

Omlet z warzywami na smaczne śniadanie
Składniki:


6 dużych jajek

kilka plsterków boczku(użyłam 6 cieniutkich, kupionych-pokrojonych w plastry)
garść mrożonego groszku
po kawałku papryki(czerwonej,zielonej,żółtej-pokrojonej w paseczki)
łyżka octu winnego
szczypiorek (ilość według uznania-zostawić trochę do posypania)
sól(niekoniecznie jesli boczek jest bardzo słony),pieprz
czerwona papryka w proszku


Boczek pokoić na małe kawałki,wrzucić na rozgrzaną patelnię,dodać odrobinę oliwy.Gdy się przyrumieni dorzucić warzywa,polać octem winnym,smażyć do czasu aż warzywa zmiękną.Jajka wbić do miseczki,roztrzepać,dodać paprykę,sól,pieprz.Roztrzepane jajka przelać na patelnię z warzywami,patelnię przykryć pokrywą i na małym ogniu pozostawić do momentu aż spód będzie ładnie upieczony,góra jednak pozostanie w dalszym ciągu surowa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation