Kuchnia

kuchnia

Jajka faszerowane pastą tuńczykową z korniszonem i keczupem.

Składniki
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- puszka rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym
- 1 malutki korniszon ( może być ogórek konserwowy )
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka keczupu ( pikantny lub łagodny w/g gustu)
- sol, pieprz

Wykonanie

Ugotowane i obrane ze skorupki jajka przecinam wzdłuż na połówki, ostrożnie wyjmuję żółtka. Do żółtek dodaję odsączonego z zalewy tuńczyka, łyżkę majonezu, łyżeczkę keczupu, sól i pieprz. Całość ucieram bardzo dokładnie na jednolitą masę. Następnie do powstałej pasty dodaję bardzo drobniutko pokrojonego korniszona. Jeszcze raz wszystko mieszam i powstałym farszem nadziewam białka jajek.
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation