Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Święta i uroczystości

Moje Boże Narodzenie

Przepis na Biały lukier pomadkowy
Cukier(0,5 kg.) i wodę (0,25l) mieszamy w garnku na małym ogniu do momentu całkowitego połączenia się składników.
2. Następnie dodajemy ocet (łyżeczka do herbaty), przykrywamy pokrywką i gotujemy ostrożnie przez ok. 30 minut tak, aby powstała pomadka.
3. Podczas gotowania zeskrobujemy nożem cukier osadzający się na ściankach garnka, aby nie przyrumienił się na bokach i nie zabarwił syropu.
4. Syrop jest gotowy, jeśli na zanurzonym w garnku widelcu po dmuchnięciu tworzą się nici z lukru.
5. Po ugotowaniu lukier zestawiamy z ognia na kilka minut do ostygnięcia, a następnie przekładamy do miski i energicznie ucieramy.
6. Po 5-10 minutach mieszania powstanie gładka pomadka, którą można pokrywać torty i ciasta
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation