Kuchnia

Przepisy

*** MUFFINKI BANANOWE NIGELLI *** i domowe koronkowe papilotki

Składniki( na 12 muffinek):

3 dojrzałe banany
125ml oleju roślinnego
2 jajka
250 mąki pszennej
100g cukru
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
70-100g pokrojonej czekolady
2 garści pokrojonych orzechów włoskich

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 2000C. Foremkę do muffinek( na 12 sztuk) wyłożyć papilotkami.
Banany rozgnieść widelcem. Olej połączyć dokładnie z jajkiem, dodać banany. W osobnej misce wymieszać mąkę, cukier, sodę i proszek do pieczenia. Zawartość obu naczyń wymieszać, tylko do połączenia składników, pod koniec dodać czekoladę i orzechy( można odłożyć 1/3 orzechów i posypać nimi muffinki tuż przed pieczeniem). Masę przełożyć do przygotowanych foremek, do 3/4 wysokości. Piec około 20 minut, to tzw. suchego patyczka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation