Kuchnia

Gotowanie... Krok po kroku

Oto przepis ;)
Makaron gotujemy żeby był al dente, podczas gotowania makaronu przyrzadzamy nadzienie, odmrazamy szpinak, wyciskamy z niego wodę (najwiecej jak tylko sie da), przekladamy go do miseczki i dodajemy sera mozzarella, parmezanu oraz ricotty (ricotte można zastąpic twarogiem), jedno jajko, odrobine soli i pieprzu. Mieszamy aż sie wszystko doskonale połączy.

Nakładamy nadzienie na makaron i zwijamy w ruloniki, wszystko wyłożyć najlepiej w naczyniu żaroodpornym, na makaron wylać sos marinara, przykryc i wsadzić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut.

Potrawę najlepiej podawać na ciepło.

Komentarze

Nataliszia 11 lat temu
Jakie produkty ? Wygląda apetycznie ! :))
Kasia 11 lat temu
a co to za makaron?
Sama nie wiem, u mnie w miasteczku nie moglam nigdzie takiego dostac ... ale zrobiłam taki sama;)
Monika 11 lat temu
To jest ser żółty, twaróg, jajko i szpinak? A ten makaron to wydaje mi się że można wykorzystać taki gładki jak do lasagne
Monika 11 lat temu
Tam jest ser żółty, twaróg, jajko i szpinak?
Szpinak, mozzarella, parmezan, ricotta która można zastąpić twarogiem, jajko, sól oraz pieprz..
Piękne i zdrowe
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation