Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

przetwory

Składniki:
3 kg cukini obranej i bez środków
4-5 średnich cebul ok 500g
3 średnie marchewki ok 500g
1 kg kolorowej papryki
4+2 łyżki soli z czubem
olej po łyżce na słoik

zalewa
1 szklanka octu 10 %
1 szklanka cukru
1 łyżeczka ziela angielskiego
1/2 łyżeczki cayene chilli
3 łyżeczki gorczycy białej
kilka liści laurowych + po 1 na słoik
1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
1 łyżeczka kolendry ziarnistej
Przygotowanie:
Cukinie wyszorować, oczyścić, nie obierać.
Zetrzeć na grubych oczkach tarki tak aby wiórki były jak najdłuższe.
Osolić 4 łyżkami soli i odstawić na 2-3 h.
To samo zrobić z cebulą, obrać, pokroić w piórka osolić 2 łyżkami i odstawić na 2-3 h.
Po tym czasie warzywa wycisnąć i połączyć, dodać starte na tych samych oczkach tarki marchewki i pokrojoną w kostkę paprykę.
Zalewę zagotować z podanych składników, gdy cukier w occie się rozpuści dodać przyprawy.
Gorącą zalać sałatkę, odstawić na 3 h.
Po tym czasie pakować szczelnie do słoików wraz z zalewą dodawać po liściu laurowym, łyżce oleju i pasteryzować 2o -30 minut, na ściereczce w wodzie do 3/4 wysokości słoików.

Smacznego jest pyszna
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation