Kuchnia

Słodko bez pieczenia

Brzoskwiniowiec - BEZ PIECZENIA
-
Kobieceinspiracje.pl

Sposób wykonania:

Dno tortownicy o śr. 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia ( aby tego uniknąć polecam tortownice o szklanym dnie i silikonowych bokach, idealnie nadają się na desery na zimno ). Na spodzie ściśle ułożyć biszkopty.

Przygotować masę:

Budynie, mąkę, żółtka i cukier rozmieszać z 1 szkl. wody.

Syrop z brzoskwiń zagotować, wlać do niego przygotowaną mieszankę, chwilę pogotować. Przykryć i odstawić do wystygnięcia.

Masło w temperaturze pokojowej utrzeć do białości. Dodawać po łyżce budyniu. Powinniśmy otrzymać gładką kremową masę.

Odłożyć 1/3 masy. Do pozostałej wkroić 4 połówki brzoskwiń. Wymieszać i wyłożyć na biszkopty. Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, a na nią wylać odłożoną masę. Wstawić do lodówki.

Pozostałe brzoskwinie zmiksować,

Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. gorącej wody. Dolać do musu brzoskwiniowego. Gdy mieszanka zacznie tężeć wylać na wierzch ciasta. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation