Kuchnia

kuchnia

Chrupiące placki z dyni i sera


dynia - 300 gramów
jajko - 1 sztuka
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr - 1 opakowanie
ser żółty cheddar starty - 50 gramów
woda - 2.5 szklanki
olej do smażenia - 0.5 szklanki


Dynie zetrzyj na tarce o dużych oczkach i przełóż do miski.
Wlej wodę, dodaj jajko, starty ser oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Wymieszaj dokładnie ciasto i odstaw na 10 minut w chłodne miejsce.
Teraz smaż okrągłe placuszki na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Powinny być złociste i chrupiące.
Gotowe placuszki odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawaj samodzielnie lub duszonych mięs.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation