Kuchnia

Pasty i kremy

Pasta z fasoli i pieczonej papryki
Składniki:
1 szklanka ugotowanej fasoli (ja użyłam pięknego Jasia karłowatego)
pół czerwonej papryki
1 duży ząbek czosnku
1/4 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
1/4 łyżeczki mielonej kolendry
2 łyżki oliwy extra virgin
parę liści rukoli (opcjonalnie)
olej rzepakowy
sól
pieprz

Paprykę oczyszczamy, lekko skrapiamy olejem i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach - musi być lekko przypalona i miękka. Po upieczeniu, wkładamy ją na 15 minut do woreczka foliowego, to pozwoli nam łatwiej zdjąć z niej skórkę. Obraną paprykę, fasolę, czosnek, oliwę i przyprawy miksujemy. Pastę podałam z pełnoziarnistym pieczywem i rukolą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation