Kuchnia

Coś na ząb

Kremowa z serem i porem

Składniki:
1 duży por
2 marchewki
3 łyżki oleju
1 l bulionu warzywnego
175 g sera cheddar (podpuszczkowy)
sól
pieprz
400 g sera (zwykły żółty, np. mazur)
300 g mięsa mielonego mieszanego (wołowo-wieprzowego)
świeży szczypiorek

Przygotowanie:
Por oczyść, umyj i pokrój w cienkie plasterki. Potem obierz marchewki, umyj pod bieżącą wodą i pokrój na małe kawałki. Na rozgrzany olej w garnku wrzuć pory i marchewki. Smaż przez około 4 minuty, przez cały czas mieszając. Dolej bulion i gotuj przez około 15 minut. Zetrzyj na tarce sery cheddar oraz zwykły. Wymieszaj je, a następnie wrzuć do zupy. Dopraw solą i pieprzem.Gotuj zupę jeszcze przez 10 minut, co pewien czas mieszając. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju i wrzuć mielone mięso. Posól i popieprz. Szczypiorek umyj pod bieżącą wodą, drobno pokrój. Do zupy dodaj usmażone mielone mięso. Nakładając na talerze zupę, pamiętaj, żeby na koniec posypać każdą porcję świeżym szczypiorkiem.

mamdziecko.interia.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation