Inne

kulinarnie-domowe wędlinki,kiełbaski,

Składniki:
kawałek surowego schabu - około 600 g
250 ml wiśniówki
1/3 łyżeczki cynamonu
3 ziarenka kardamonu

Przygotowanie:
mięso umyć, osuszyć
kardamon rozgnieść w moździeżu i dokładnie wymieszać z cynamonem - natrzeć mięso z każdej strony, odstawić do lodówki na minimum 1-2 godziny
po tym czasie dolać do mięsa wiśniówkę - będzie zanurzone do połowy, marynować przez 2 doby, kilka razy w ciągu tego czasu przewracać schab, żeby się z każdej strony marynował w wiśniówce.
Umieścić mięso w rękawie do pieczenia, bądź zamykanej formie żaroodpornej - piec w 190 C około 1h15min
Mięso zostawić do ostygnięcia - idealny na kanapki albo w grubszych plastrach do obiadu. SMACZNEGO:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation