Kuchnia

kuchnia

kotlety drobiowe z cukinią
Składniki: •60 dag mięsa mielonego z drobiu (dałam pierś z kurczaka) •1 mała cukinia (trochę większa od ogórka) •1 marchewka •2 jajka na twardo •listki z kilku gałązek bazylii (dałam listki z trzech gałązek) •2 ząbki czosnku •1 czubata łyżka majonezu •sól, pieprz Dodatkowo: •bułka tarta (do panierowania) •olej (do smażenia) Wykonanie: Z cukini usunąć pestki i drobniutko posiekać (razem ze skórką). Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka drobno posiekać. Bazylię i czosnek posiekać (czosnek można przecisnąć przez praskę). Mięso wymieszać z warzywami i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie do masy dodać majonez i całość jeszcze raz wymieszać. Formować niezbyt duże kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron. Można podać z ziemniaczkami i sezonową surówką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation