Kuchnia

Ryby

Krewetki to jedno z najwdzięczniejszych źródeł białka, ze względu na szybkość przygotowania. Dlatego dzisiaj kolejny pomysł na krewetki.

Wartości odżywcze (calosc):
Energia: 662 kcal
Białko: 111,5 g
Tłuszcz: 18,6 g
Węglowodany: 14,7 g

Składniki:
500 g krewetek
0,5 łyżeczki kminku
2 łyżki oliwy z oliwek
4 ząbki czosnku (rozgniecione)
2 łyżki soku z limonki
4 łyżki posiekanej pietruszki
Sól
Pieprz

Przygotowanie:
Krewetki umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Posyp pieprzem, solą i kminkiem. Wymieszaj i odstaw na chwilę. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i dodaj czosnek. Wrzuć krewetki i smaż aż krewetki się lekko zarumienią.
Zdejmij krewetki z patelni i posyp pietruszką. Dodaj soku z limonki i dobrze wymieszaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation