Sport i fitness

Na zdrowie

Odkryj zbawienną moc tych mało znanych produktów - Kobieta - WP.PL
Jak przygotować sok z kiszonych buraków? Potrzebujemy pół kilograma buraków, czosnek, natkę pietruszki, skórkę z razowego chleba, cukier i sól. Buraki umyj, obierz, pokrój w kawałki i ułóż w słoiku lub garnku (najlepiej kamiennym).

Następnie zalej je litrem letniej, przegotowanej wody. Dodaj pozostałe składniki: chleb, pokrojony czosnek, łyżkę cukru i soli. Tak przygotowany sok przykryj gazą i odstaw w ciepłe miejsce na 4-5 dni. Po tym czasie sfermentowany sok przecedź i przelej do butelek. Wstaw do lodówki. Przed podaniem przypraw dowolnie cukrem, solą i natką pietruszki. Buraki możesz wykorzystać do sałatek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation