Kuchnia

Obiadowe inspiracje

Golonka po bawarsku
golonka wieprzowa - 4 sztuki Naturalna Przyprawa do mięs Knorr marchew - 2 sztuki ząbek czosnku - 4 sztuki białe cebule - 3 sztuki piwo - 1 litr pietruszka - 1 sztuka ziele angielskie - 3 ziarna liść laurowy - 3 sztuki pieprz czarny w ziarenkach - 6 ziaren

.Mięso oczyść i ponacinaj. Natrzyj dokładnie przyprawą Knorr oraz czosnkiem. Odstaw, na co najmniej 2 godziny. .Poszatkuj cebule. Do garnka zetrzyj warzywa, dodaj cebule, całość zalej 2 litrami wody. Dodaj przyprawy. Obgotuj w takim wywarze golonki przez 30 minut. Następnie przełóż mięso do brytfanki, podlej wywarem wyławiając większość warzyw i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez godzinę. .Po tym czasie polej golonki piwem i piecz jeszcze prze godzinę, polewając od czasu do czasu sosem z pieczenia, do momentu, kiedy mięso zrobi się rumiane. Podawaj z chlebem, ziemniakami lub kluskami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation