Kuchnia

jedzooonko

Enchiladas

Składniki:

6 szt. tortilli
600 g filetów z kurczaka
1 papryczka chilli
1 czerwona cebula
3 szt. szalotek
140 g startego żółtego sera
1/2 szklanki smietany
sól, pieprz
oliwa do smażenia
Składniki na salsę:

3 dojrzałe pomidory
1/2 czerwonej cebuli
1 awocado
1 łyżka soku z limonki
swieże gałązki kolendry
Wykonanie:

Filety z kurczaka umyć, oczyścić z błon, pokroić na kawałki.
Smażyć na rozgrzanej oliwie przez kilka minut, dodać pokrojoną cebulę, papryczkę chilli, doprawić do smaku.
Tortille podgrzać do zmiękczenia.
Na każdą tortille nałożyć farsz z kurczaka, zwinąć, polać serem wymieszanym ze smietaną.
Przełożyć do żaroodpornej formy i piec w temp. 200 st. C, przez 20 minut.
W między czasie przygotować salsę pomidorową: pomidory i awocado pokroić na kawałki, cebulę w talarki, doprawić solą, wymieszać z sokiem z limonki.
Na podpieczone tortille wyłożyć salsę, udekorować gałązkami kolendry.
Podawać na ciepło.
Smacznego :)

źródło: Good Taste

Enchiladas - zapiekanka meksykańska

SHARE THIS:
TwitterFacebookPinterestWięcej
GOOGLE+
Jolanta Starys Jolanta Starys

RELATED
Sałatka Meksykańska- Burritos
In "kuchnia meksykańska"
Kurczak w curry z warzywami
In "obiad"
Sałatka z kuskusem w guacamole
In "kuchnia meksykańska"
Kategorie:kuchnia meksykańska, obiad, wytrawnie
Tagged as: enchiladas, kuchnia meksykańska, obiad, wytrawnie, zapiekanka
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation