Ogród

Napoje

Blue Almonds : Koktajl Meksykańska Czekolada
Składniki:
- 1/2 kubka płatków owsianych
- 1 kubek mleka migdałowego, sojowego lub innego ulubionego
- 1 łyżka ciemnego, nie słodzonego kakao
- 1/2 łyżeczki cynamonu (najlepiej cejlońskiego)
- 1 dojrzały banan (niezbyt duży)
- szczypta ostrej papryki (opcjonalnie)

Wykonanie
Dzień wcześniej
1. Płatki owsiane, mleko, kakao i cynamon połącz razem, wymieszaj, przykryj i włóż do lodówki.
2. Banan pokrój na plasterki i umieść w zamrażarce.
Rano
Miksuj wszystkie składniki koktajlu do momentu uzyskania kremowej konsystencji.

Wskazówka dla niecierpliwych ;)
Jeśli nie masz ochoty przygotowywać składników koktajlu dzień wcześniej, to możesz ten krok ominąć (koktajl będzie wtedy troszkę mniej kremowy). Wtedy wsyp płatki owsiane do blendera, zmiel na mąkę, dodaj pozostałe składniki i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation