Kuchnia

soki

- Te soki działają leczniczo!

Najnowsze badania naukowe wydają się wskazywać na jeszcze inne walory soków, dotąd raczej niedoceniane. Chodzi tutaj o przyswajalność substancji odżywczych i witamin. Otóż okazuje się, że zawartość zarówno witamin, jak i soli mineralnych, jest równoznaczna z ich przyswajalnością przez organizm ludzki. Istnieją powody do przypuszczeń, że takie same dawki witamin przyjmowane w sokach są o wiele lepiej przyswajalne, niż analogiczne ilości podawane w postaci tabletek, czy różnych mineralnych preparatów. Dlaczego tak się dzieje? Otóż ważna dla ustroju jest kompozycja, w jakiej te związki występują. Najlepsza kompozycją zaś jest ta, którą wypracowała natura.

TAGI: sok z selera sok z buraka sok z marchwi sok warzywny

- Galeria - Strona 3 - Kuchnia - WP.PL
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation