Kuchnia

kuchnia

Składniki:
1 rolka ciasta francuskiego
0,5 kg pieczarek
1 cebula
0,3 kg żółtego, ostrego sera
ketchup
sól
pieprz
1. Czyścimy pieczarki i kroimy w kostkę. Następnie smażymy, doprawiając solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażymy wszystko razem.

2. Na rozłożone ciasto francuskie kładziemy żółty ser i ostudzone pieczarki z cebulą.

3. Całość polewamy ketchupem, posypujemy oregano.

4. Zwijamy ciasto jak roladę, a końce zwilżamy zimną wodą, aby dokładnie się skleiło.

5. Roladę kroimy w plastry o grubości 2cm (polecam nóż do sera) i układamy na papierze do pieczenia. Zawijaski nie powinny się stykać, bo w trakcie pieczenia rosną.

6. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C z termoobiegiem lub 220 °C bez termoobiegu.

7. Zawijaski pieczemy aż ładnie się zrumienią, około 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation