Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

słodkości

Andrutowy snikers przepis - Składniki
ilość porcji: 15

375 g margaryny (1,5 kostki)
250 g cukru
2 opakowania (32 g) cukru waniliowego
250 ml mleka
250 g granulowanego mleka w proszku
150 g herbatników, pokruszonych

5 listków wafla
150 g orzeszków ziemnych solonych, grubo posiekanych
1 łyżka kakao
100 g rodzynek
100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 30min. › Gotowanie: 10min. › +5godz. odstawienie › Gotowe w: 5godz.40min.

Margarynę, cukier, cukier waniliowy i mleko zagotować i ostudzić, aby było lekko ciepłe.
Do masy dodać mleko w proszku, pokruszone herbatniki i pokruszonego jednego wafla. Wszystko dokładnie wymieszać i podzielić na 3 równe części.
Do jednej części dodać orzeszki, do drugiej łyżkę kakao, a do trzeciej rodzynki.
Wafle przekładać odpowiednio masami: orzechową, kakaową i rodzynkową.
Przełożone wafle mocno docisnąć i odstawić aby andruty dobrze połączyły się z masami.
Czekoladę roztopić i polać nią wierzch przygotowanego ciasta. Odstawić do lodówki na 4-5 godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation