Kuchnia

Fit Food

Niskowęglowodanowy wege hot-dog

Składniki:
1 duże jajko
2 łyżki mleka 1,5-2%
1 parówka sojowa (u mnie firmy Polsoja)
plaster żółtego sera
sos pomidorowy (opcjonalnie ketchup)
garść mixu sałat
świeża bazylia, oregano, słodka papryka, sól, pieprz
tłuszcz do smażenia ( u mnie łyżeczka oleju kokosowego)

Przygotowanie
Do miski wbić jajko, dodać mleko, posiekaną bazylię, oregano, sól i pieprz, wszystko roztrzepać widelcem. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać jajko, przykryć pokrywką i trzymać na małym ogniu aż do ścięcia, potem za pomocą drewnianej łopatki przewrócić na drugą stronę i smażyć już bez przykrycia. Omlet zdjąć z patelni, posmarować sosem pomidorowym.
Na niego nałożyć garść sałat.
Podgrzaną w mikrofali parówkę oraz ser, wszystko zawinąć i włożyć do mikrofali na około 30 sekund do lekkiego rozpuszczenia sera. Dałam trochę za dużo sałat i niestety mój ''hot-dog'' nie zawinął się tak jak powinien ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation