Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

szamanko ;D

:) Kakaowy omlet z bananem
porcja dla 2 osób

4 jajka
2 czubate łyżki pełnoziarnistej mąki orkiszowej
2 łyżki kakao
2 łyżki drobnego cukru do wypieków
łyżeczka cynamonu
szczypta soli
łyżka masła klarowanego
duży banan

do podania

cukier puder
galaretka z czarnych porzeczek lub kwaskowaty dżem


Oddzielić białka od żółtek, a następnie ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć na kogel mogel wraz z cukrem. Dodać przesianą mąkę, kakao i cynamon, mieszać drewnianą łyżką, dodając stopniowo ubite białka.
Na patelni (należy użyć patelni, którą można wstawiać do piekarnika) rozgrzać kawałek masła. Wlać ciasto i wyrównać jego powierzchnię. Na górze rozłożyć równomiernie pokrojonego w plasterki banana. Smażyć, aż omlet zacznie pachnieć i zrumieni się od spodu.
Następnie wstawić patelnię do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni i piec około 5 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation