Kuchnia

Ryby i owoce morza

Halibut z kurkami, borowikami i rozmarynem
Składniki dla 4 osób:
• 300 g halibuta
• 140 g (suchego) makaronu penne
• burak
• cebula
• 3 łyżki oliwy
• 400 ml wina czerwonego
• 100 ml białego wina
• łyżka masła
• 100 g kurek
• 100 g borowików
• rozmaryn, natka pietruszki
• pieprz cytrynowy, liść laurowy

Przygotowanie:

Halibuta marynować z pieprzem cytrynowym w oliwie. Kurki i borowiki podsmażyć z cebulą na maśle. Podlać białym winem. Odstawić.

Buraka ugotować w winie z dodatkiem liścia laurowego. Ugotować makaron penne.

Usmażyć rybę. Ugotowane penne dodać do sosu kurkowo-borowikowego. Doprawić solą, pieprzem, rozmarynem i natką pietruszki. Na talerz położyć penne, plastry buraków i rybę. Polać oliwą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation