Kuchnia

Desery fit

Zdrowy i łatwy deser bez cukru- Orzechowe ciasteczka owsiane (bezglutenowe i wegańskie)

Skład (15 ciasteczek):

1,5 szklanki płatków owsianych,
2 dojrzałe banany,
5 czubatych łyżek masła orzechowego (polecam MIX orzechów crunchy Primaviki),
opcjonalne dodatki np. suszona żurawina, cynamon, czekoladowe groszki itp.

Banany dokładnie rozgnieść widelcem na,
Płatki owsiane i masło orzechowe dodać do bananów, dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut,
Zwilżonymi dłońmi nabierać ciasto i rolować w kulki lekko większe od orzecha włoskiego,
Kulki układać w równych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,
Każde ciasteczko zgnieść lekko wilgotną dłonią, żeby miało wysokość około 1 cm,
Blaszkę z ciasteczkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st C, piec około 20 minut.
Po tym czasie wyjąć i studzić na kratce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation