Kuchnia

Pierniczki

Tani piernik z kawą

Składniki
1/2 kostki margaryny,
szklanka cukru,
3 jaja-Białka do piany,
1/2 słoiczka miodu sztucznego,
szklanka mocnej kawy,
3 szklanki mąki,
łyżeczka sody,
2 przyprawy do piernika,
orzechy, rodzynki.

Etapy przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać po jednym żółtku.Z białek ubić sztywną pianę. Miód rozpuścic w gorącej kawie, ostudzić.Do utartych jaja z tłuszczem wsypać mąkę zmieszaną z sodą, wlewając jednocześnie kawę z miodem, rozetrzeć, dodać ubitą pianę, wsypać bakalie, przyprawy do piernika,wymieszać.Wyłożyć na blachę.Piec godzinę w 160 C.Wierzch ciasta mozna polać polewą lub rozpuszczoną czekoladą, posypać płatkami migdałów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation