Kuchnia

KAWA _DESERY

Na ochłodę i energię...
Dwa w jednym. Kawa frappe to idealna propozycja na gorące letnie dni, kiedy potrzebujemy zastrzyku energii i ochłody.
Jest ekspresowa w wykonaniu i bardzo smaczna. Jeśli chcecie zrobić kawę i deser zarazem, możecie dodać do niej kulkę ulubionych lodów, lub podać ją z ubitą śmietaną i wiórkami czekolady. Pod każdą postacią smakuje równie dobrze
Składniki:
2 łyżeczki dobrej kawy rozpuszczalnej
2 łyżeczki cukru (lub według uznania)
2 łyżki zimnej wody (może być mineralna niegazowana)
zimne mleko (do wypełnienia)
kostki lodu
Do wysokiej szklanki wlać wodę, wsypać kawę i cukier. Ubijać spieniaczem do mleka około 2 minut, aż do uzyskania puszystej piany i podwojenia objętości. Stopniowo dodawać mleko i cały czas ubijać, do czasu gdy na powierzchni pojawi się spora ilość puszystej piany. Wrzucić kostki lodu i podawać. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation