Kuchnia

Przepisy

Kuchenne wspomnienia: Granola orzechowa z masłem fistaszkowym Składniki:
• 10 łyżek masła orzechowego
• 2 łyżki miodu
• pół szklanki wody
• 3 łyżki otrąb żytnich
• 220 gramów płatków owsianych
• 100 gramów orzeszków ziemnych
• 50 gramów orzechów laskowych

Wykonanie:
Masło orzechowe, wodę i miód podgrzewamy w rondelku do momentu aż staną się jednolitą masą. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy otręby, płatki owsiane, orzechy laskowe i ziemne i wszystko razem dokładnie mieszamy. Wykładamy na blaszkę przykrytą papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 45 minut (mieszając co 15 minut). Na ostatnie 5 minut włączamy funkcję grill w piekarniku. Wyciągamy z piekarnika, studzimy i przechowujemy w zamkniętym słoiku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation