Kuchnia

placuszki, racuszki i nalesniki

Tortilla de Patata - omlet hiszpański - SKŁADNIKI:
4-5 średnich ziemniakòw pokrojonych w drobna kostke
5 jajek
sòl do smaku
1 cebula pokrojona w talarki
Tortilla de Patata - omlet hiszpański - PRZYGOTOWANIE:
Cebulę należy przysmażyć do miekkości.
Ziemniaki wrzucić na 160 C olej nie smażyć a gotować w tym oleju do zeszklenia.
Odsączyć z tłuszczu .Wymieszać dobrze jajka tak aby białko wymieszało się z żółtkiem ale nie było spienione.
Wystudzone ziemniaki i cebulę włożyć do jajka,posolić i lekko wymieszać.Smażyć do czasu gdy się zetnie,przykryć patelnię półmiskiem ,przenieść omlet na półmisek i ponownie na patelnię aby podsmażyć spód.
Podawać jako dodatek do dań lub przekąskę
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation