Kuchnia

Kuchnia

ZUPA Z KURCZAKIEM -

Składniki:

2-3 łyżki oliwy
2 łodygi selera naciowego
2 marchewki
1 duża cebula
1 puszka krojonych pomidorów
800 ml bulionu z kurczaka
2 liście laurowe
ziele angielskie, pieprz, sól
2 piersi kurczaka
natka pietruszki

Przygotowanie:

W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy posiekane w drobną kostkę warzywa – cebulę, marchewkę i selera – razem z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, solą i pieprzem. Podsmażamy 8-10 minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy pomidory i bulion. Oczyszczone piersi kurczaka zanurzamy w bulionie i gotujemy zupę na wolnym ogniu 25 minut. Po tym czasie wyjmujemy piersi kurczaka, szarpiemy je widelcem na nieduże kawałki. Zupę w garnku lekko blendujemy, dodajemy kurczaka i posypujemy natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation