Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Czekoladowo-kakaowe babeczki z pomarańczą
1/2 kostki masła
2 łyżki oleju kokosowego
1 czekolada słodzona stewią
3 jajka
1 maślanka (duży kubek)
1 łyżka kakao
1 łyżeczka cynamonu
200 g mąki orkiszowej
50 g ksylitolu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
sok z 1/2 cytryny
2 pomarańcze




Masło, olej i czekoladę rozpuszczamy na wolnym ogniu.
Jajka ubijamy na puch.
Dodajemy maślankę, kakao, cynamon, mąkę oraz ksylitol i dokładnie miksujemy.
Dodajemy sok z cytryny i sodę – dokładnie mieszamy.
Pomarańcze obieramy, myjemy i kroimy na kawałki, a następnie dodajemy i mieszamy ręcznie.
Dodajemy rozpuszczoną na wolnym ogniu masę i również mieszamy ręcznie.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation